Közreműködők, tanárok - Gusto Cubano

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyári tábor 2017 line up:
Mihályi Péter & Fehér Kriszti & Molnár Balázs (Salsa Cubanismo)
Ács-Sánta Attila & Bodorik Alma (Szegedance)
Hajnal Gyula (Salsa.hu)
Szeri Tímea (Salsa Veszprém)
Tóth Norbert (Dr Salsa))
Marczis László & Nagy Barbara (Salsa de la Noche)
Hajdu Balázs (Salsa Con Ron)Mihályi Péter & Fehér Krisztina
Salsa Cubanismo Tánciskola
Budapest

Mihályi Péter: "Nem kezdtem volna el táncolni, ha nincs a zenéhez fűződő, megfogalmazhatatlan kapocs. Volt a salsánál is kezdeti mámor, de nehéz zenénél blokkolva és fintorral néztem körbe, meg szerettem volna fejteni, ki és miért érez vonzalmat, ha egy dalban ennyire sokféle hangszer 'csörömpöl'. Sima és full-komfort út a kubai zenében?.., felejtsd el; ezt is kóstolgatni kell, az ízeit szétszedni, amihez türelem/figyelem kell. Ha a fejedre teszed (mint én tettem, egy-egy üres, nyirkos dublini utcán), akkor megtörténhet a csoda. Nem tudok spanyolul, de mégis végigtomboltam a kilométeres sétákat, 2009-ben hozzájutottam a Haciendo Historia c. Havana D'Primera album dalaihoz (utólag is köszönöm neked, Detti). Nem kétséges, táncos pályafutásomat inspiráló referencia lett."
Fehér Krisztina: "2007-ben kezdődött salsa karrierem,
légből kapott villámként ért egy új, kihívásokkal teli feladat 2010-ben; felkérést kaptam, legyek részese egy újonnan induló bp-i salsa iskolának, mely 'Cubanismo' néven bontogatta szárnyait. 2009-ben már elindult saját vállalkozásom is, a Légy Fitt Női Mozgáscentrum és Táncstúdió, mely jelentős pedagógiai/szakmai tapasztalattal ruházott fel. A Légy Fitt és a 'Cubanismo' azóta elválaszthatatlan - életem, munkám, hobbim részévé vált - benne megvalósítom önmagam, remélem, hogy mindezt mások örömére is tehetem. Fontosnak éreztük a kályhához, gyökerekhez való ragaszkodást, ezért jött létre a szélesebb körben ismertté vált Gusto Cubano rendezvény-sorozat, ahol lehetőséget szeretnénk teremteni hazai iskolák, táncosok/tanárok bemutatására/bemutatkozására. Ismerj meg te is bennünket!"


Szeri Tímea
Salsa Veszprém, Szeri Timi Dance & Events
Veszprém


"A táncos életem 2006 novemberében indult útjának, amikor Veszprémben elmentem a Salsa Fuerte Tánciskola bemutató órájára Tomihoz (Polgár Tamás) és Zsuzsihoz (Polgár Lili Zsuzsanna).
Félve, óvatosan léptem be az ajtón, hogy vajon mi vár itt rám, de azonnal éreztem, hogy a ,,helyemen vagyok”. Beszippantott magába ez a világ, az órák hangulata, a zene sokszínűsége, szépsége; a szenvedély.
Imádom, hogy a különböző korosztályokat összehozza a tánc; hogy egy 15 éves kislányt az anyukája bátran elengedi az órákra, bulikba, táborba, mert tudja, hogy milyen szuper emberek vannak ebben a közösségben és nem kell féltenie; hogy a mai világban egy kulturált szórakozási lehetőséget biztosít a salsa; fantasztikus látni, ahogy a férfi és női szerepeket megélik a táncparketten az emberek, ahogy erősödnek ezek az energiák, ahogy a férfi egyre bátrabb, határozottabb lesz, ahogy a nőből ki tudja hozni a mélyen ott rejlő nőiességet a tánc.
Tartsatok velünk és érezzétek át ezt a hihetetlen erőt, ami benne rejlik
!"Ács-Sánta Attila & Bodorik Alma
Szeged
(SzegeDance)

Ács-Sánta Attila:
"A kezdetekkor tánc világa felé a zene szeretete és némi zenei múlt vitt el. A kubai salsával 2005-ben, a Salsa Fuerténél találkoztam először. Ott világosodtam meg, hogy a salsát nem csak csillogó, kivágott ruhában lehet táncolni, hanem akár egyszerű civilként is. Gyorsan megfogott a tánc szabadsága és természetessége, a kubai életérzés, így kezdődött a kubai zenék és táncok iránti rajongás, ami azóta is tart. Az évek során minden elérhető forrásból igyekeztem továbbképződni, később pedig a lehető leghitelesebben továbbadni, bemutatni ezt a változatos világot.
A salsa, mint tánc, szerintem pont azokat a dolgokat képviseli, amire manapság a legnagyobb szükség van. Összehozza az embereket, fejleszt testileg és lelkileg, és közben még jól is érzi magát az ember, kikapcsolódhat, sőt egészséges testmozgást is végez.
A téma
, ami hozzám legközelebb áll, az a zene és a tánc mélyebb, finomabb kapcsolata. Kifejezni tánc közben amit a zene kifejez - a megállásoktól a díszítésekig - , azaz valóban hárman táncolni együtt, egyenrangúan: a lány, a fiú és a zene."
A salsa, bármeddig tanulja is az ember, mindig tud mutatni új színeket, új érzéseket. Gyere el te is
júliusban, és nézd meg, hogy neked mi mindent adhat!


Hajnal Gyula
Budapest


Marczis László & Nagy Barbara
Salsa de la Noche
Eger

Tóth Norbert
Dr.Salsa
Kaposvár

Hajdu Balázs
Salsa con Ron
Sopron


Cubanismo Team -
Szabó Kata & Rudolf Alexandra & Molnár Balázs & Gergye Péter
Salsa Cubanismo
Budapest

Salsa Veszprém Team -

Salsa Veszprém
Veszprém

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz